Виконком ЛМР хоче без сесії розподіляти через коронавірус не 500 тисяч гривень, а п'ять мільйонів

14:47 4 березня 2020 р.

Фото до новини

У зв’язку з непередбачуваною ситуацією щодо поширення коронавірусу в Україні, місто пропонуватиме депутатам міської ради збільшити суму, яку виконавчий комітет зможе розподіляти за подальшим погодженням сесії міської ради до п'яти мільйонів гривень. Про це сьогодні на позачерговому засіданні виконавчого комітету розповів мер міста Андрій Садовий.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Ми домовились розпочати дискусію щодо збільшення суми, яку виконавчий комітет зможе розподіляти за подальшим погодженням сесії міської ради. Сьогодні важко спрогнозувати, якою буде ситуація в Україні. Ви знаєте, що у Львові створений штаб, який очолює моя заступниця Галина Слічна. Сьогодні у нас відбуватиметься засідання. Кожного дня ми інформуватимемо львів’ян про перебіг подій.

Наразі, як ви знаєте, зафіксований один хворий у Чернівцях. Іншої інформації ми сьогодні не маємо. Максимально оперативно працюватимемо з Міністерством охорони здоров’я. Львів показуватиме приклад якісної системної роботи.

На сьогоднішній день виконавчий комітет може розподіляти 500 тис. грн без погодження сесії Львівської міської ради. У зв’язку із ситуацією, ми пропонуємо збільшити цю суму до 5 млн, із подальшим затвердженням сесії. Якщо депутати не зможуть зібратись, то як місто зможе функціонувати? Натомість всі виконавчі органи є тут, на роботі. Ми не можемо не прийти, тому що зобов’язані. Депутати ж мають вільніший графік.

Ці кошти — можливість виконавчого комітету приймати рішення про перерозподіл видатків у разі, якщо треба буде закупити додаткове медичне обладнання", — зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, Львів вимагає тестсистеми для коронавірусу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів