Частину стоматпослуг можна буде отримати безкоштовно. Перелік

14:26 13 травня 2021 р.

Фото до новини

Надання стоматологічної медичної допомоги Національною службою здоров’я України у цьому році виокремлено в окремий пакет, який оплачується за кошти державного бюджету.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

Станом на 13 травня поточного року з медичними закладами області за пакетом „Стоматологічна медична допомога в амбулаторних умовах” НСЗУ укладено 46 договорів на загальну суму понад 2,732 млн гривень. Це дасть можливість безкоштовно скористатися стоматологічними послугами 21,6 тисячам мешканців області (тариф на послуги із стоматологічної допомоги в амбулаторних умовах становить  116 грн на одного пацієнта).

Зауважуємо, що на офіційному сайті Національної служби здоров’я України, обравши відповідні критерії (область, вид медичних послуг), можна ознайомитися з інформацією про всі заклади Львівщини, які уклали контракти з НСЗУ про надання стоматологічних послуг (і не тільки).

До переліку безоплатних стоматологічних послуг входить:

    первинний стоматологічний огляд пацієнта;
    ургентна стоматологічної допомоги дітям та дорослим;
    планова стоматологічна допомога дітям;
    організація та проведення обов’язкових медичних профілактичних
    оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів та дітей до 6 років;
    своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування.

Отримати таку стоматологічну допомогу пацієнти можуть як за направленням сімейного лікаря,  так і при зверненні до стоматолога закладу, законтарктованого з НСЗУ (з переліку) самостійно  (без направлення).

Безкоштовно послуги зубопротезування надаються пільговим категоріям громадян у рамках реалізації відповідних програм. Медичним закладам вартість таких послуг відшкодовується з місцевих бюджетів.

У поточному році лише з обласного бюджету на цю мету планується виділити понад 1 млн гривень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів