У Львові відкриють для людей з протезами кінцівок реабілітаційний центр (+відео)

12:00 5 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

Фахівці безкоштовно будуть допомагати всім, хто потребують допомоги.

«Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування відкриває сучасний реабілітаційний центр, названий на честь американця, який загинув у бою під Іловайськом», – повідомили сьогодні, 5 серпня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Ця подія приурочена другій річниці загибелі українського воїна Маркіяна Паславського у бою під Іловайськом. Спеціалісти реабілітаційного центру імені Маркіяна Паславського надаватимуть можливість українцям усіх вікових категорій, які втратили кінцівки, включаючи і захисників України, навчитись нормально жити, незважаючи на протезування кінцівок.

У центрі проводитимуться навчальні заходи з відновлення щоденних побутових навичок, включаючи приготування їжі та занять спортом, а також будуть установлені два симулятори водіння автомобілем, що дозволить пацієнтам з ампутованими руками та ногами навчитись навичкам водіння авто з допомогою своїх протезних кінцівок. Заклад названо так з пошани до Маркіяна Паславського, американця українського походження, випускника відомої військової академії США «Уест-Поїнт», який у серпні 2014 року поклав своє життя за суверенітет та незалежність української держави у битві за Іловайськ.

До участі в урочистому відкритті закладу, яке відбудеться сьогодні, 5 серпня о 11:30, запрошені добровольці з батальйону «Донбас», з якими служив герой. Участь братимуть також рідні Маркіяна, які приїдуть з Америки,  представники Фонду Маркіяна Паславського та ГО «Міжнародний Альянс Братської Допомоги», які доклали зусиль та фінансували створення Реабілітаційного центру імені Маркіяна Паславського, і представники Українського Католицького Університету. Після церемонії відкриття відбудеться фуршет. Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування розташоване на вулиці Рудненській, 10».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів