26% пацієнтів на Львівщині уклали з лікарями декларації

16:00 25 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: moz.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили: «Станом на сьогодні, 26 % мешканців Львівщини уклали декларації з лікарями».

Про це повідомили в понеділок, 25 червня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «До системи підключені практично усі заклади первинної медичної допомоги в області, 674820 декларацій вже підписали з медиками. Найактивніше процес укладення декларацій відбувається у Моршині, Бориславі, Червонограді, Трускавці, а також Дрогобицькому, Яворівському, Старосамбірському, Сколівському та Городоцькому районах».

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак наголосила: «На Львівщині вже три заклади підписали угоди з Національною службою здоров'я України і з 1 липня зможуть почати роботу з новим механізмом фінансування первинної медичної допомоги. Це Гніздичівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Моршинська міська лікарня, Центр первинної медико-санітарної допомоги Червонограда. На підході ще кілька амбулаторій».

Ірина Микичак доповнила: «Для нас важливо, що центральні лікарні вже є в процесі перетворення на комунальні некомерційні підприємства. Ці заклади первинної допомоги почнуть працювати за новими правилами. Сімейні лікарі, терапевти і педіатри мають чіткий перелік послуг, які вони надаватимуть, а держава оплачуватиме ці послуги відповідно до угоди».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів