240 госпіталізованих учора - це, переважно, молоді люди з важкими формами пневмонії, - лікар

16:23 20 квітня 2021 р.

Фото до новини

Якщо проаналізувати тенденції за кількістю звернень з коронавірусом в стаціонари впродовж останнього тижня, то є позитивні зрушення: кількість госпіталізованих на 100 тис. населення за останні сім днів зменшується. Проте говорити про покращення епідситуації на разі не доводиться.

По це сьогодні йшлося на брифінгу у Львівській ЛОДА,  спікерами на якому були директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис та директор Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» Олександра Бурда, пише Dailylviv.

Орест Чемерис повідомив:

«Вчорашня статистика, близько 240 госпіталізованих пацієнтів, - це, в основному, люди молодого віку, з важкими формами пневмонії, кисневозалежні і які потребують інтенсивного лікування з моменту поступлення у стаціонар», - зазначив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Щодо вакцинації, то станом на сьогодні 36 752 особи на Львівщині провакцинувалися. У розрізі областей Львівщина посідає друге місце по темпах вакцинації населення після міста Києва. Найбільшу кількість людей щеплено вакциною «Covieshield» – це 36 283 особи, вакциною «Coronavac» –  343 особи, і вакциною «Pfizer», якою почали вакцинувати вчора, - 126 осіб.

Загалом на Львівщині працює 9 мобільних бригад, які роблять щеплення вакциною  «Covieshield», 3 – «Coronavac», 2 – «Pfizer». На разі навчання додаткових бригад тривають і їх кількість буде збільшуватися.

Також триває реалізація пілотного проекту вакцинації населення в Моршині. Станом на вчора, 19 квітня, там працювали два тимчасових стаціонарних пункти щеплення, де провакцинували 122 особи, та Стрийська мобільна бригада, яка вчора провакцинувала 168 осіб. Сьогодні вакцинація у Моршині продовжується.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів