1791 українець попросив про допомогу в поверненні додому

16:00 16 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

1791 громадянин України за кордоном офіційно звернувся до посольств і консульстві України по допомогу у поверненні додому.

Про це, як повідомили в понеділок, 16 березня, в агенції новин «Укрінформ», заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. За його словами, МЗС у співпраці з Міністерством інфраструктури і Держприкордонслужбою складають «повну картину» – де хто з українських громадян перебуває, і аналізують, як допомогти їм повернутися в Україну.

«Будуть використані всі можливості і всі моделі, щоб допомогти громадянам у цьому скрутному становищі», – запевнив міністр.

За його словами, розробляються можливості евакуації українців літаками, також ведуться перемовини з партнерами з інших країн щодо можливості транзиту тощо.

Як повідомлялося, 14 березня на виконання рішень РНБОУ щодо протидії поширенню коронавірусу в Україні Кабінет міністрів на позачерговому засіданні ухвалив розпорядження про тимчасове обмеження перетинання державного кордону, спрямоване на запобігання поширенню на території України «Covid-19». Документом передбачено тимчасово, з 00.00 сімнадцятого березня 2020 року до 3 квітня, закрити пункти пропуску через державний кордон для міжнародного пасажирського повітряного сполучення (за виключенням низки категорій громадян).

Також запроваджено тимчасову заборону, з 00.00 шістнадцятого березня 2020 року до 3 квітня, перетину державного кордону на в'їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства (за виключенням низки категорій громадян). Із 12 березня в Україні запроваджено тритижневий карантин у навчальних закладах та низка інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції «Covid-19».

За останніми даними, в Україні лабораторно підтверджено п’ять випадків «Covid-19». Із них чотири – у Чернівецькій та один у Житомирській області.

У світі зафіксовано вже 169 387 випадків коронавірусу, кількість померлих становить 6513, одужали 77 257 людей.

Як інформував «Щоденний Львів», міністерство охорони здоров’я Польщі підтвердило інформацію про 25 нових випадків коронавірусу, зокрема – у двох громадян України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів