Завтра виконком ЛМР вирішуватиме – чи бути вулиці Леся Курбаса у Львові пішохідною

17:42 12 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: maxpark.com

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення про створення пішохідної зони в межах вулиці Леся Курбаса. Питання реконструкції вулиці, відповідно до цього рішення, буде вирішено на засіданні виконкому у п’ятницю, 13 лютого.

У прес-службі ЛМР повідомили в четвер «Щоденному Львову»: «Міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення про створення пішохідної зони в межах вулиці Леся Курбаса. Питання реконструкції вулиці, відповідно до цього рішення, буде вирішено на засіданні виконкому у п’ятницю, 13 лютого».

Радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід також зазначив:

«Рішення комісії з безпеки руху – це перший крок до створення пішохідної зони на вулиці Леся Курбаса. Практично, це означає встановлення відповідних дорожніх знаків. 

Але ми знаємо, як ставляться до таких дорожніх знаків водії. Де-факто, вулиця Курбаса стане пішохідною після того, як там буде проведено реконструкцію, котра передбачає трансформування простору вулиці на користь пішохідної інфраструктури. Планується, що вулиця буде зроблена в одному рівні, тобто там не буде дороги, тротуарів, а будуть встановлені лавки, висаджені дерева.

За попереднім задумом, на початку і  вкінці вулиці буде передбачено спеціальні майданчики для розвантаження автомобілів, які обслуговують підприємства у пішохідній зоні.  Проектом рішення виконкому також передбачено внесення змін до містобудівної документації, пов’язаної зі створенням пішохідної зони на вул.Леся Курбаса, а також до навігаційних систем, що діють у Львові».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів