Завтра в трьох храмах Львова відзначатимуть престольний празник покровителя міста – святого Юрія

18:22 5 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: travel.lviv.ua

У найбільшому місті на заході України – три храми, присвячені святому Юрію.

Завтра, 6 травня, християни східного обряду вшановують пам'ять святого Юрія. З особливою пошаною це свято відзначають львів’яни, адже святий Юрій – покровитель нашого міста.

У Львові – три храми, присвячені цьому святому: Архикатедральний собор святого Юра УГКЦ, Свято-Георгіївський кафедральний храм УПЦ, а також храм Великомученика Георгія Побідоносця УПЦ КП. Святий Юрій (Юрій-Змієборець, Святий Георгій, Георгій Переможець) – святий, мученик і воїн, жив на рубежі ІІІ-IV століть, походив з християнської сім’ї. Після смерті матері отримав багатий спадок, який роздав бідним.

У період переслідування християн імператором Діоклетіаном святий Юрій не зрікся своєї віри, за що, після довгих катувань, був убитий. Святий Юрій вшановується як переможець зла і в іконографії часто зображується як вершник, що вражає списом дракона (останній символізує ідолопоклонство).

Розклади святкових богослужінь

Архикатедральний Собор святого великомученика Юра УГКЦ на площі святого Юра, 5 (адміністратор –  о. Роман Кравчик): святкове богослужіння розпочнеться о 10.00, очолить Архиєрейську Літургію Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит  Львівський

Храм  Великомученика Георгія Побідоносця УПЦ КП на вулиці Чернівецькій, 4 (настоятель – прот. Стефан Сороківський): святкове богослужіння розпочнеться о 8.30.

Свято-Георгіївський кафедральний храм УПЦ на вулиці Короленка, 3 (настоятель – єпископ Львівський і Галицький Філарет): святкове богослужіння розпочнеться о 9.00, очолить святкову Літургію єпископ Львівський і Галицький Філарет.

Про це повідомили сьогодні, 5 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів