Завтра в Науковій бібліотеці ЛНУ стартує цикл лекцій львівських письменників

11:30 22 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: library.lnu.edu.ua

23 червня в рамках реалізації ініціативи «ПРОчитання» в Науковій бібліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка розпочнеться цикл лекційних зустрічей із львівськими письменниками, які розглядатимуть власні твори та ділитимуться враженнями від інших творів українських класичних та сучасних авторів.

Перша така зустріч під назвою «Знайомство з українською літературою: особистий досвід» відбудеться у вівторок, 23 червня, у великому читальному залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка о 15.00. Своїм досвідом знайомства з українською літературою ділитиметься Ярема Кравець – філолог-романіст, літературознавець, перекладач.

Письменник розповідатиме про українську літературу в контексті світової, зокрема зосередить увагу на виданнях українських авторів у Франції та французькій літературі в Україні, розкриє власне бачення сучасної української літератури, поділиться думками щодо того, наскільки духовність письменника впливає на власну творчість та чи варто письменникам піднімати питання релігійного характеру у своїх творах. Координатор ініціативи Анастасія Бобеляк зазначив: «Як старанно ми дбаємо про чуже, та як мало знаємо про своє. Для того, щоб звернути увагу на самобутність, актуальність української літератури влаштуємо своєрідне знайомство з українською книгою крізь власний досвід сучасних письменників».

Організатори анонсують: «Такі зустрічі плануємо організовувати з львівськими літераторами влітку та впродовж осені, щоб завдяки їхнім свідченням визначити місце української літератури у наш час, розкрити духовні аспекти творчості письменників та зрозуміти смаки сучасної аудиторії». 

Під час зустрічі відбудеться також презентація книги Яреми Кравця «Quae scripsi, scripsi: романські літератури у рецепції Івана Франка». Ініціативу «ПРОчитання» засновано в рамках проекту «Духовна велич Львова» задля популяризації читання української літератури серед львів’ян та українців загалом.

Про це повідомили сьогодні, 22 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів