Завтра в Дрогобичі на Львівщині поховають легендарного скрипаля Альфреда Шраєра

15:05 30 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: maydan.drohobych.net

Сьогодні, 30 квітня, до Дрогобича прибула труна з тілом померлого у Варшаві легендарного музиканта.

Київська газета «День» повідомила в четвер:

«Сьогодні, 30 квітня, до Дрогобича прибула труна з тілом померлого у Варшаві легендарного музиканта Альфреда Шраєра. Він вважав себе останнім корінним євреєм Дрогобича, пишався тим, що навчався у класі, в котрому викладав геніальний Бруно Шульц, і не дожив кілька днів до свого 93-річчя.

Домовина виставлена для прощання у синагозі. Похорон відбудеться завтра, 1 травня. Останній прихисток Альфред знайде поруч із дружиною.

На прощальну церемонію очікують прибуття Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Києві та Генерального Консула РП у Львові. Генеральний Консул РП у Львові Ярослав Дрозд висловив глибоке співчуття родині, близьким, друзям пана Альфреда та громаді Дрогобича з приводу смерті Шраєра – прекрасного музиканта, визначного діяча польської культури та учасника українсько-польсько-єврейського діалогу».

Натомість дрогобицька інтернет-газета «Майдан» розповіла:

«Сьогодні зранку до Дрогобича прибула труна з тілом померлого у Варшаві леґендарного артиста, хоронителя пам’яті міста нашого незабутнього Альфреда Беновича Шраєра, й краяни прощаються з паном Альфредом у синагозі, з котрою теж так багато пов’язано в житті світлої пам’яті визначного музиканта. Тут він неодноразово співав, знявся в приміщенні Хоральної синагоги в декількох  фільмах.

Як уже відомо, похорон призначено на перше травня, Розпочнеться він кадішем – поминальною молитвою о десятій годині.

Відтак поховають старожила, учня Бруно Шульца на цвинтарі на вулиці 22 січня, поруч із дружиною. Очікується прибуття на похорон Амбасадора Республіки Польща в Києві та Генерального Консула РП у Львові».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів