Завтра у Львові – вистава Бернара-Анрі Леві «Готель Європа»

17:30 27 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: bbs.if.ua

28 травня о 19.30 у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької розпочнеться спектакль французького драматурга, письменника і філософа Бернара-Анрі Леві «Готель Європа», присвячений подіям на Майдані.

Сьогодні Бернар-Анрі Леві зустрівся з міським головою Львова Андрієм Садовим. Під час зустрічі філософ розповів: «Для мене велика честь бути у Львові. Після Одеси, де я робив виставу у серпні минулого року, після Києва, де я ставив п’єсу у річницю Майдану, у Львові – це як коронація, як завершення.  Є дві речі, які я відчув і кажу дуже відверто. Живе серце Європи і б’ється воно тут. Тут ми є у Європі, це центр Європи. Кожен камінь про це свідчить, кожен будинок, кожна вулиця. Це перші мої враження, це для мене дуже зворушливо. Львів знають у Європі, це важливе місто для Європи».

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий запевнив Бернару-Анрі Леві: «Для нас велика честь, що ви у Львові і завтра буде ваша прекрасна вистава у нашому Оперному театрі. Коли мудрі люди приїжджають до Львова – це капіталізує наше місто. Дуже цікаво почути ваші думки, ваші рефлексії, бо ви можете дати багато мудрих порад». 

Стосовно ж п'єси Бернара-Анрі Леві, то це монолог довжиною в п’ять актів. Його дія відбувається 27 червня 2014 року в Сараєво, напередодні меморіальних заходів в пам'ять про століття з початку Першої світової війни.

Головний герой – письменник, який повинен підготувати промову. Місце дії – готель, в якому він бував 20 років тому. На його промову про Європу, її основоположні цінності, її майбутній і теперішній стан духу чекають мільйони. Він один у закритій кімнаті шукає натхнення в старих фотографіях і документах. Лейтмотивом через всю п'єсу проходить тема Українського Майдану, боротьба українців за право жити у вільній країні – нагадування всій Європі про те, якими є справжні маркери демократії та ціна, яку народові доводиться платити за гідне життя.

Вистава демонструватиметься в рамках Львівського Медіафоруму. Бернар-Анрі Леві також виступить на Львівському медіафорумі з інавгураційною промовою «Історія – улюблена настільна книга тиранів».

Про це повідомили сьогодні, 27 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів