Завтра у Львові – останній день виставки «Мистецтво, що перетворює смерть на життя» (відео)

19:05 29 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: day.kiev.ua

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, у четвер о 17.00 у Національному художньому музеї імені Андрея Шептицького відбудеться останній захід в рамках виставки «Мистецтво, що перетворює смерть на життя» – літературні читання «Колір землі. Донбас».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 29 квітня, «Щоденному Львову»:

«30 квітня о 17.00 годині у Національному художньому музеї імені Андрея Шептицького відбудеться останній захід в рамках виставки «Мистецтво, що перетворює смерть на життя» – літературні читання «Колір землі. Донбас». Вхід вільний. Тема читань – війна на Донбасі, спроба її літературної інтерпретації провідними львівськими та київськими письменниками.

Участь візьмуть: Наталія Бельченко, Валентина Захабура, Маріанна Кіяновська, Олаф Клеменсен, Галина Крук, Катерина Міхаліцина, Юлія Мусаковська. Організатори розповіли також: «Виставка носить глибоко символічний характер: перетворення смерті (набої, міни, снаряди, які зберігалися в ящиках) через мистецтво (ікони та артоб’єкти) на життя (медицина, що рятує та зцілює). Кошти від продажу робіт йдуть на потреби Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова, який наразі надає допомогу військовим та цивільним у зоні проведення АТО.

Пройшовши крізь пекло (Піски, Дебальцево, адже більшість дощок привезені саме з фронту), фрагменти ящиків повернулися у мирне життя іконами, з яких в нас вдивляються очі Спасителя, Богоматері та святих, пробуджуючи найцінніший дар людської душі — милосердя». 

Художники виставки: Софія Атлантова, Наталя Волобуєва, Олександр Клименко.

Докладніше про представлені на виставці роботи можна дізнатися на сайті: www.bbu.org.ua. Про діяльність шпиталю – http://medbat.org.ua/. Або зателефонувавши за номерами: 050-591-65-07, 067-698-29-73». 

Як інформував «ЩЛ», у Львові – виставка-продаж ікон, за які планують придбати мобільний шпиталь для бійців, яка триватиме до 30 квітня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів