Ярмарок на Івана в Гаю. Гуцульська міфіологія, майстерки з традиційних ремесел, виступи фольк-музик

12:28 24 червня 2024 р.

Фото до новини

Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького запрошує на головну подію літа – «Ярмарок на Івана в Гаю»

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького запрошує на головну подію літа – «Ярмарок на Івана в Гаю». На ярмарку буде все те, за що найбільше люблять події у Львівському скансені: майстри з різних куточків України привезуть свої крафтові вироби та проводитимуть майстеркласи з традиційних ремесел: вибійки, гончарства, соломоплетіння, народних прикрас, витинанки та дерев’яної іграшки.

На ярмарковій галявині будуть грати музики, звучатимуть різні інтерпретації народних пісень: від автентики у виконанні Мирослави Копинець, гуртів «Соломʼяник» та «Оленки», через народні пісні з репертуару «Тріо Маренич» у виконанні гурту «МОВА», подільський лаунж «Очеретяного кота», разом з фолк-дуетом Ольга та Бенжамін до DJ сету від Kadilllove.

Також працюватиме літній лекторій на галявині біля стодоли, де відвідувачів очікують: гостра розмова про спеції наших предків, презентація книги про життя гуцулів та те, як можна гуцульську міфологію перетворити у гру, що вже стала всеукраїнським хітом.

“І пам'ятаймо, що ярмаркувати та плекати рідні традиції та культуру ми можемо завдяки нашим захисникам, тож невідʼємною складовою наших подій залишається збір коштів на військо”, - наголошують організатори.

Програма

·       29 червня (субота)

Ярмаркова галявина

11:00 - 19:00 Ярмаркування на Головній галявині

Виконавці

13:00 - DJ Kadilllove

14:30 - Солом'яник

16:00 - Ольга та Бенжамін

17:30 - МОВА

Галявина біля стодоли

14:30 - “Арідник”: як настільна гра, базована на гуцульській культурі, стала всеукраїнським хітом”. Спікер: письменник Володимир Кузнєцов

15:30 - Презентація книжки Люби-Параскевії Стринадюк "У нас, гуцулів. Сім книжок". Це книга-оповідь гуцулки про гуцулів. Люба-Параскевія Стринадюк сама стає героїнею власної історії, яку розповідає зсередини. Емоційно, лірично, але максимально об’єктивно.

16:30 - лекція-дегустація Оксана Омельчук “50 відтінків спецій. Чим і як присмачували своє життя українці”.

30 червня (неділя)

Ярмаркова галявина

11:00 - 19:00 Ярмаркування на uоловній галявині

Виконавці

13:30 - Етногурт “Оленки”

14:30 - DJ Kadilllove

16:00 - Мирослава Копинець

17:30 - Очеретяний Кіт

 Вартість вхідних квитків:

-        200 грн — дорослий

-        100 грн — пільговий (студенти, школярі, пенсіонери)

-        безплатний вхід для: військових, людей з інвалідністю, дітей дошкільного віку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів