Вифлеємський вогонь – уже на львівському Євромайдані (доповнено відеосюжетами)

23:10 17 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

Його принесли туди пластуни, яким він був переданий сьогодні, 17 грудня, на кордоні польськими скаутами.

Вифлеємський вогонь миру – це міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Вперше Вогонь до України потрапив ще 1992 року. Кожному охочому пластуни пропонували взяти маленьку свічку за добровільну пожертву, великі свічки можна було купити за 10 гривень.

«Вифлеємський вогонь миру несе доброту, дає нам надію, що при будь-яких умовах ми можемо бути кращими. Свічку можна загасити, принести додому і знову запалити», – каже координатор Вифлеємського вогню миру в Україні Ксенія Мединська. А після того, як львівські пластуни принесли його сьогодні, 17 грудня, на львівський Євромайдан, котрий розташувався на площі перед пам'ятником Тарасові Шевченку, від нього почали запалювати свічки всі, хто зібрався там у вівторок увечері. на кілька хвилин засвітився тисячами вогників від палаючих свічок.

Майже півсотні пластунів принесли символічний вогонь до кабінету міського голови Львова Андрія Садового й передали йому під традиційну пісню Вифлеємського вогню. «Дякую вам за Вифлеємський вогонь, який нас очищає і зігріває. Він особливо нам сьогодні потрібен, в цей непростий час в історії нашої держави, коли молодь дає цей струмінь світла, тепла і великої надії для всіх людей в Україні», – подякував Андрій Садовий.

Після майдану пластуни передали Вогонь миру молоді та громадським організаціям в Домініканському соборі та до собору святого Юра. А 21 грудня Вифлеємський вогонь засяє на київському Євромайдані. Про це інформує у вівторок «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів