Вселенський патріарх підпише Томос про автокефалію Православної церкви України 5 січня

10:10 29 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Офіційне підписання Вселенським патріархом Томосу про автокефалію Православної церкви України пройде 5 січня 2019 року.

А 6 січня після божественної літургії Томос про автокефалію буде вручено митрополиту Української православної церкви. Про це, як повідомили в суботу, 29 грудня, в інтернет-виданні «Українська правда», розповів в інтерв'ю телеканалу «Прямий» предстоятель незалежної помісної Православної церкви України – митрополит Епіфаній.

«Процедура надання Томосу розпочнеться 5 січня, – зазначив митрополит. – Там вперше ми разом, як предстоятелі вже незалежної Української помісної православної церкви і Вселенський патріарх Варфоломій подякуємо Богові найперше молебнем в храмі Святого Юрія-Переможця на Фанарі. Потім буде офіційне підписання Томосу Вселенським патріархом на Фанарі 5 січня», - пояснив митрополит.

«А вже 6 січня відбудеться урочисте богослужіння – це вперше двох предстоятелів, Вселенського патріарха Варфоломія, як першого серед рівних патріарха, і також предстоятеля вже української незалежної помісної православної церкви. Після урочистого богослужіння, після божественної літургії буде вручено Томос про автокефалію Української православної церкви», - повідомив також предстоятель.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів