Військовий капелан стане єпископом

14:05 6 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: vaticannews.va

Офіційні представники Ватикану повідомили в понеділок, 6 січня у про те, що Папа Франциск призначив єпископом Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-католицької церкви в Україні, отця Павла Гончарука з клиру Кам’янець-Подільської дієцезії, дотеперішнього економа цієї дієцезії та директора дієцезального відділення «Карітас-Спес».

Про це розповіло «Радіо Ватикану», де також поінформували, що владика-номінат Павло Гончарук народився 1978 року в селі Корначівка в Ярмолинецькому районі на Хмельниччині. Священичий вишкіл пройшов у Вищій Духовній Семінарії Святого Духа в Городку.

Здобув ліценціат з канонічного права в Університеті святого Стефана Вишинського в Варшаві (Польща). Отримавши 22 червня 2002 року пресвітерське рукоположення, отець Павло виконував душпастирські служіння в Кам’янець-Подільській дієцезії.

Від 2003 року очолював дієцезальне відділення «Карітас-Спес», у 2005-2016 роках виконував служіння захисника подружнього вузла в дієцезальному церковному трибуналі, а 2016 року призначений суддею в цьому трибуналі.

Крім того, є дієцезальним економом та військовим капеланом. Володіє українською, польською, російською, італійською та німецькою мовами.

Як інформував «ЩЛ», керівник Адміністрації міського голови Львова, який перебуває в складі делегації Православної церкви України, очолюваної митрополитом Львівським Макарієм, передав Вселенському патріарху Варфоломію листи-запрошення до Львова від міського голови й великої кількості дітей з різних львівських навчальних закладів та установ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів