Львів’яни запросили Вселенського патріарха

11:40 6 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Керівник Адміністрації міського голови Львова, який перебуває в складі делегації Православної церкви України, очолюваної митрополитом Львівським Макарієм, передав Вселенському патріарху Варфоломію листи-запрошення до Львова від міського голови й великої кількості дітей з різних львівських навчальних закладів та установ.

Про це повідомили в понеділок, 6 січня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що міський голова Андрій Садовий ще й попросив у своєму листі Вселенськогопатріарха підтримати та взяти участь в організації в  Львові у 2020 році екуменічного симпозіуму, який об’єднає усіх християн довкола ідеї захисту екологічної системи та природних ресурсів. Андрій Садовий також нагадав: «Понад 400 років тому оновлення Української Церкви розпочалося саме з візиту Вселенського патріарха до Львова».

Під час зустрічі делегації Православної церкви України в Константинополі зі Вселенським патріархом Варфоломієм він привітав учасників делегації з річницею отримання Томосу й побажав ще більшої єдності Україні. А на запрошення до Львова відповів: «Україна близько в моєму серці. Тому я багато знаю про ваше місто. Ви все робите для того, щоб я приїхав. Я приїду, але не знаю коли. Запрошення від дітей – це дуже співчутливо і зворушливо».

Як інформував «ЩЛ», у катедральних храмах Львова відбудуться Різдвяні Богослужіння та колядування.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів