Військкомати на Львівщині переобладнають на книгарні

23:05 28 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Голова Львівської облради також запропонував комісії з питань комунальної власності провести виїзди у райони області для того, аби вивчити - наскільки раціонально використовують приміщення районних друкарень.

28 жовтня у Львівській обласній раді на прес-конференції, приуроченій до презентації краєзнавчого видання «Лагодіський літопис», обговорювали проблеми сучасного стану книговидання. З цього приводу Ярослав Качмарик, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради, зазначив: «Львівська обласна рада відповідно до своїх повноважень може сприяти книговиданню, але не може цей процес організаційно скеровувати, оскільки книговидання та книгорозповсюдження, зокрема роздрібне, не є державне і, на жаль, не комунальне. Це – абсолютно приватне підприємництво. Попри те, обласна рада в межах своїх повноважень сприяє книговиданню у Львівській області. Видавці, зокрема й Галицька видавнича спілка, використовують комунальну власність територіальної громади Львівщини».

Голова обласної ради Петро Колодій зазначив, що сьогодні процес книговидання на Львівщині перебуває у скрутному становищі. Але, оскільки в районних центрах та й у самому Львові є приміщення, які можна переорієнтувати у книгарні, Петро Колодій запропонував внести розгляд цього питання до порядку денного засідання Асоціації місцевих рад Львівщини. Окрім того, голова облради запропонував комісії з питань комунальної власності провести виїзди у райони області для того, аби вивчити наскільки раціонально використовують приміщення районних друкарень. Також Петро Колодій зауважив, що у зв’язку з останнім призовом на строковому службу, ймовірно будуть вивільнятись приміщення військкоматів, тому необхідно розглянути можливість їхньої переорієнтації у книгарні.

У Львівській області вже не один рік діє «Регіональна програма сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства», на яку цього року передбачили фінансування в обсязі 900 тисяч гривень. За кошти цієї програми вже було придбано 104 найменування книг. 

Окрім того, Львівська обласна рада на поточний рік передбачила ще 900 тисяч гривень для реалізації програми «Про поповнення бібліотечних фондів на 2013 рік». Також нещодавно Львівська обласна рада затвердила Програму поповнення бібліотечних фондів на 2013 рік, згідно з якою в обласному бюджеті передбачено ще 300 тис. грн. 

Про це повідомила прес-служба Львівоблради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів