Відтепер ЛМР – партнер Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ

15:55 18 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Мазуренко

Договір про це підписано сьогодні, 18 грудня.

А його метою є спільна діяльність сторін у напрямку духовного виховання дітей та молоді Львова. Директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк пояснив також:

«Церква та місто прийняли рішення скріпити підписами свій договір про те, що і церва, і місто будуть працювати спільно ще більше, щоб християнські цінності і християнська віра проникала глибше у наші серця». 

У Договорі про співпрацю Львівська міська рада та Курія Львівської Архиєпархії УГКЦ зобов'язуються сприяти у діяльності та відкритті шкіл духовно-морального спрямування, у запровадженні основ християнської етики та виховання в дошкільних навчальних закладах та курсу «Християнська етика» в усіх загальноосвітніх навчальних закладах, в організації обміну досвідом з освітянами з інших областей України та зарубіжних країн, у розширенні мережі дитячих та юнацьких християнських організацій, активізації їх роботи, у наданні духовної літератури для дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів міста. Також повинна надаватись допомога та підтримка в проведенні конкурсів для виявлення обдарованої молоді, олімпіад з християнської етики, у відкритті в навчальних закладах кабінетів християнської етики.

Високопреосвящений Архієпископ та Митрополит Львівський УГКЦ Ігор зазначив із цього приводу:

«Сьогодні ми згадали про святого Івана Боско. Він опікувався дітьми, які були по вулицях, наражались на різні небезпеки. Він їх громадив і допомагав. Спочатку вони збирались стихійно, винаймали різні місця. Він їх виховував, давав навчання і вони ставали гідними людьми своєї батьківщини. Ця практика поширилась по всьому світу і ми тішимось, що селезіяни є у нас, у Львові. Вони роблять дуже гарну працю.

Важливо для нас завжди пам’ятати, що ми – діти Божі, що ми люди, ми повинні бути громадянами нашої батьківщини. Ми повинні старатись і докладати зусиль, щоб ми зростали у дусі християнському і патріотичному. 

Завдяки договору, який ми підписуємо, Церква більше ввійде в шкільні структури. Скільки буде можливо, будемо старатись співпрацювати і духа християнського вносити у наші шкільні і виховні структури. Коли її почнуть вивчати усі учні та вчителі, тоді ми будемо мати набагато вищий рівень духовності та моралі в молоді. Тому прогрес християнської етики має бути високим та рухатись тільки вперед». 

Своєю чергою, міський голова Львова Андрій Садовий зауважив: 

«Ми живемо у дуже не простий час, у час становлення нашої держави. Успішною держава може бути тільки тоді, коли люди вірують в Бога, коли люди щирі у своїх намірах. Кожна сесія міської ради починається з молитви, Митрополит надав нам Капелана. Співпраця з церквою – це дуже велика робота і на сьогоднішній день ми маємо дуже багато спільних справ. Хочу зазначити, що напрямки, у яких задіяні священики, розвиваються. Отці активно роблять свою роботу. Вони мають бути прикладом для усіх інших. Тому саме зараз, коли народ починає усвідомлювати своє власне «я», важливо, щоб з ними був Бог».

Про це повідомляє сьогодні, 18 грудня, прес-служба міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів