В Українському католицькому університеті у Львові святкуватимуть завтра Римське Різдво й Хануку (відео)

14:30 23 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, римо-католицька парафія св. Йоана Павла запрошує на святкування Різдва Христового за григоріанським календарем.

Минулорічне святкування Римського Різдва в Українському католицькому університеті у Львові
Відео: «Новий канал»

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 23 грудня, «Щоденному Львову», що завтра у Львівському католицькому університеті святкуватимуть Римське Різдво й Хануку. У повідомленні також конкретизують:

«Римо-католицька парафія св. Йоана Павла запрошує на святкування Різдва Христового за григоріанським календарем. Святкування відбудеться завтра, 24 грудня, о 21.00 у приміщенні Філософсько-богословського факультету Українського Католицького Університету (вул. Хуторівка, 35а).

Спочатку Клуб «Гіллель» представить обряди єврейського свята Ханука зі співами і запаленням свічника. Це свято світла, в пам’ять про чудесне збереження олії для лампи в Єрусалимському храмі. Співатиме єврейський гурт «Техілим». 

Після цього відбудеться святкування Святвечора із занесенням скаутами Вифлеємського вогню і благословенням різдвяних фігурок. Опівночі розпочнеться Різдвяна Служба (Пастирка).

Колядки співатимуть разом зі спільнотою «Живий вогонь». Студенти з Африки («The Lviv African Catholic Community») представлять свої різдвяні традиції: національні страви, співи та танці. Ділячись Різдвяним хлібом («оплатком»), учасники будуть складати один одному найщиріші побажання. Повернутися додому можна буде спеціально замовленими автобусами.

Як можна святкувати Різдво вдома, щоб воно було ще більше зустріччю з Христом і будувало єдність? Римо-католицька парафія св. Йоана Павла запрошує всіх до розділення спільної радості.

Контактна особа: о. Григорій Драус, тел. 097 517 06 42, www.rym.lviv.ua.

Про «Римське Різдво» минулих років дивись за посиланнями:

http://www.rym.lviv.ua/?p=1552

http://www.rym.lviv.ua/?p=1549

https://www.youtube.com/watch?v=MZNvuBx9OaI

http://www.rym.lviv.ua/?page_id=371».

Як інформував «Щоденний Львів», Різдвяне Богослужіння з Ватикану транслюватимуть в Україні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів