Уперше за півстоліття замок Свірж відкриває двері для відвідувачів

09:36 18 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: svoboda-news.com

Ця подія запланована в рамках проекту «Замок Свірж. Генеза. Розробка концепції ревіталізації та пристосування замку».

 “Ми показуємо замок таким, яким він є сьогодні, лише вибудовуючи експозицію в старих стінах. Замок привідкриває свої двері та ділиться потаємним. Це дійство — прогулянка замком у невеликих групах з дослідниками, які знають замок і всі його таємниці”, — зазначила куратор проекту, історик Наталія Матлашенко. 

Кураторська група виставки: Павло Гудімов, художник Володимир Костирко, Анастасія Камалдінова та Світлана Тимків. 

Спікери прес-туру: куратор проекту Павло Гудімов, координатор проекту Віце-президент Національної спілки архітекторів України Олена Олійник, куратор виставки історик Наталія Матлашенко, програмний директор Світлана Тимків, програмний координатор Анастасія Камалдінова  

Організатори проекту: Спілка архітекторів України, громадська спілка "Культурний центр Замок Свірж", за фінансової підтримки Українського Культурного Фонду. 

Довідка

Свірзький замок розташований у Перемишлянському районі Львівської області. Вперше згадується у 1484 році. На той час замок належав роду Свірзьких. Був суттєво перебудований за Олександра Цетнера у першій половині 17 століття і належав його нащадкам до XIX століття. У цей же період набув палацового вигляду. Найбільших ушкоджень замок зазнав під час Першої світової війни – був спалений російськими військами. У 1917 році його відбудував наступний власник граф, генерал Роберт Ламезан-Салінс. Останні реставраційні роботи проводились у 1970-1980 р.р. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів