Українці масово їдуть до Львова відчути дух Різдва (відео)

15:40 10 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: wikimedia.org

Туристи зі сходу країни не тільки втікають від війни, а й хочуть вивчити народні звичаї, зокрема, священик Тихон Кульбака з Донецька вже організував вертеп.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Степан Грицюк розповів у сюжеті «На Різдво у Львові побільшало туристів зі Сходу, а священик із Донецька навіть улаштував тут вертеп»:

«Відчути дух Різдва українці масово їдуть до Львова. Бо тут – коляди, вертепи, смачні наїдки, сувеніри і майстер-класи від народних умільців.

Цьогоріч суттєво побільшало гостей зі Сходу. Вони не тільки втікають від війни, але й хочуть вивчити українські звичаї.

Українські національні строї, коляда і мальовнича місцина з дерев'яними хатинами. Щороку в ці дні Шевченківський гай ніби оживає. Якщо для звичної пори це лише музей під відкритим небом, то зараз у старовинних помешканнях знову з'явилися господарі, на столах наїдки, а під вікнами лунає спів. Тут лунають колядки і показують майстер-класи, як зі звичайної соломи зробити різдвяного дідуха.

Якщо більшість гостей зі Сходу тільки придивляється до міста і його традицій, то цього не скажеш про священика Тихона Кульбаку. Він – із Донецька, встиг побувати в полоні у «ДНР». Але тепер живе у Львові і дивує не тільки східняків, але й самих галичан.

Вертеп, який організував отець Тихон, справді незвичний. У ньому головний козак – це захисник аеропорту, втілення зла – сепаратисти, а Ірода упізнають усі.

Більше подробиць дивіться в сюжеті кореспондента «ТСН» Степана Грицюка».

Про це повідомляється в суботу на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів