У зоні АТО найбільше військових капеланів з УГКЦ

08:36 24 грудня 2014 р.

Фото до новини

23 грудня у Києві розпочав свою роботу VІІI Всеукраїнський з’їзд військових капеланів Української греко-католицької церкви, які виконували свої обов’язки в зоні проведення антитерористичної операції.

Цей захід проходить під головуванням керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України єпископа Сокальсько-Жовківського Михаїла Колтуна. Також до учасників з’їзду з пастирським словом звернувся Блаженніший Любомир Гузар.

Під час зібрання військові капелани проводять обмін досвідом з організації душпастирської опіки в умовах бойових дій та надання духовної допомоги в посткризовий період.

— Багато з вас побували в районах дислокації підрозділів, духовно збагачували вояків, надихали Божим словом та добре знаєте їхні потреби. Тому кожен може розповісти про свою місію в зоні бойових дій. — наголосив керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун.

Від оборонного відомства до присутніх звернувся старший офіцер Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України полковник Руслан Коханчук. Він подякував військовим капеланам за їхню душпастирську працю в зоні проведення АТО та духовну підтримку військових на передовій.

— Ми відчуваємо велику потребу у вашій діяльності. Важливо, щоб капелан був присутній у лавах військових, адже духовна підтримка є вкрай потрібною та корисною. Від усіх армійців щиро дякую вам, — зазначив полковник Руслан Коханчук.

Окрім обговорень визначених питань з військовими капеланими проводяться тренінги та практичні семінари.

Про це повідомила прес-служба Міноборони України. А департамент інформації УГКЦ подав таке повідомлення.

У зоні проведення Антитерористичної операції з усіх військових капеланів, які служать українським військовим, найбільше побувало капеланів Української Греко-Католицької Церкви. Про це вчора під час VIII З’їзду військових капеланів УГКЦ у Києві сказав Руслан Коханчук, полковник, старший офіцер Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України.

«Маємо велику потребу в служінні капеланів. Скільки б вас не прийшло, завжди буде мало. Близько 40 тисяч військовослужбовців потребують психологічної підтримки. І ви надаєте її. Інколи більше, ніж уділяєте святі таїнства. Дякую вам», - зазначив Руслан Коханчук.

Особливо полковник Руслан Коханчук подякував Блаженнішому Любомиру, що той підтримував військових, загалом і поодинці. «Дякую Греко-Католицькій Церкві, владиці Михайлу (Колтунові). З усіх капеланів, які були в зоні АТО, це були представники УГКЦ (близько сорока). Ми вам вдячні», - додав представник Міноборони.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів