У Всеукраїнській прощі до Унівської лаври взяли участь сотні паломників

12:40 29 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Провідною темою прощі був мотив «Блаженні милосердні», а мета – допомогти кожній людині пізнати і творити справжнє милосердя.

«У неділю, 28 серпня, завершилася ХХV Всеукраїнська піша проща до Свято-Успенської Унівської лаври», – повідомили в понедіцлок у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Молитовна хода до Унівської лаври розпочалась у четвер, 25 серпня, Божественною Літургією в храмі Архистратига Михаїла на вулиці Винниченка, 22. Опісля під стінами храму сформували колону із кількох сотень вірян.

Також усі охочі могли долучаться до прощі дорогою. До Львова учасники молитовної ходи мали можливість повертатись автобусами.

Прочани пройшли через села Миклашів, Верхня Білка, Тарасівка, Туркотин, Станимир та Лагодів. До Унівської лаври віряни прийшли у суботу ввечері, на третій день прощі.

Там на них чекала участь у богослужіннях храмового празника лаври, Велика Вечірня та хода з плащаницею Успення Пресвятої Богородиці. А вже у неділю – Архиєрейська Літургія, Акафіст до Пресвятої Богородиці та похід на Чернечу гору.

За словами організаторів, провідною темою прощі був мотив «Блаженні милосердні», а мета – допомогти кожній людині пізнати і творити справжнє милосердя. Свято-Успенська Унівська Лавра Студійського уставу – один із найдавніших монастирських комплексів України, центральна обитель Галицької єпархії впродовж XIV-XVIII століть, осередок чернечого життя монахів Студійського уставу. Унікальний архітектурний ансамбль-пам'ятка, розташований в селі Унів Перемишлянського району Львівської області».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів