У Варшаві відкриють виставку, присвячену львівській скульптурі Скорботного Христа

10:53 23 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Виставка, підготовлена ​​Інститутом Polonika, розкриває залаштунки реставраційних робіт над скульптурою Скорботного Христа, яку вперше за 400 років демонтували з купола каплиці Боїмів у Львові та піддали поглибленому дослідженню.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com

23 жовтня о 17 годині у Варшаві у галереї «Вікно на культуру» (пол. – Okno na kulturę) на Краківському передмісті відбудеться відкриття виставки «Те, чого не видно». Виставка, підготовлена ​​Інститутом Polonika, розкриває залаштунки реставраційних робіт над скульптурою Скорботного Христа, яку вперше за 400 років демонтували з купола каплиці Боїмів у Львові та піддали поглибленому дослідженню. Над цим працювала інтердисциплінарна група.

Читайте також: У Львові постав оновлений скорботний Христос

Директорка Національного інституту польської культурної спадщини закордоном Дорота Янішевська-Якубяк пояснює, що на виставці буде представлено насамперед історичну постать, а також широкий спектр реставраційних заходів, здійснених для відновлення цієї надзвичайно цінної скульптури. «Ви зможете побачити, наскільки складним є весь дослідницький проєкт, який починається із запиту, який проводився в 20 архівах, і, звичайно, всі дослідження, пов’язані з каменем, станом каменю, його походженням. Також можна побачити дуже гарне 3D-лазерне сканування, сканування всієї каплиці Боїмів, фігури Скорботного Христа», - сказала вона.

Спочатку скульптуру мали ремонтувати у Львові, але через російську агресію проти України її перевезли до Польщі і тут нею опікувалися фахівці Інституту Полоніка.

Нагадаємо, нещодавно у Варшаві відбулася виставка шедеврів з колекції Львівської галереї мистецтв «Геній Львова. Львів як центр мистецтва та його мистецькі колекції». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів