У трьох львівських храмах – престольний празник

09:30 19 серпня 2018 р.

Храм Преображення на вулиці Краківській

Храм Преображення на вулиці Краківській
Фото: lia.lvivcenter.org

19 серпня християни східного обряду відзначають свято Преображення Господнього.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради , де також розповіли: «Це одне з дванадцяти найбільших свят у християнському календарі. Згідно з Євангелієм, Ісус взяв із собою трьох свої учнів – Петра, Якова та Івана – й вирушив з ними на гору. У момент преображення Господь дав можливість трьом апостолам побачити поєднання двох природ у Христі – божественної і людської».

«У народі це свято ще називають Яблучним Спасом, бо цього дня християни приносять до храму перші плоди (яблука, груші, сливи), щоб там їх освятити. У Львові престольний празник на свято Преображення відзначають три храми», – поінформували також у міськраді.

Святкове богослужіння в храмі Преображення УГКЦ на вулиці Краківській розпочнеться об 11.00. Його очолить архиєпископ і митрополит Львівський УГКЦ – исокопреосвященний владика Ігор

Святкове богослужіння в храмі Преображення УАПЦ на вулиці Ковельській теж розпочнеться об 11.00. Після Літургії буде водосвяття.

У Храмі Преображення УАПЦ на вулиці Роксолани, 43 читатимуть акафіст до святого великомученика Димитрія Солунського. 19 серпня у цьому храмі перебуватиме ікона із цілющим миром із мощей святого великомученика Димитрія, о 10: 00 розпочнеться водосвяття, а об 11: 00 – святкове богослужіння.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів