У Шевченківському гаю – ІІІ етап пленеру «Lviv Seasons» (відео)

10:54 21 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vk.com/plener_ls

Уперше в художньому пленері візьмуть участь українські парфумери.

Сьогодні, 21 червня, в Шевченківському гаю поблизу церкви святого Миколая відбудеться третій етап пленеру «Lviv Seasons». Цей етап буде особливим, адже вперше в художньому пленері візьмуть участь українські парфумери. Організатори пленеру розповіли також:

«Пленер «Lviv Seasons» – це прекрасна подія в житті великого міста, коли кілька десятків художників збираються разом, щоб помалювати під відкритим небом живописні куточки міста, а глядачі можуть поспостерігати за процесом творення живописних полотен, взяти участь в оцінюванні робіт та визначенні переможців, поспілкуватися з молодими митцями та замовити картину в художника, творчість якого сподобалася найбільше.  Богдан Зубченко та Євген Лазарчук представлять на розсуд молодих художників символічні мотиви характерних нот ароматів середовища, що знайомі нам ще з дитинства: джерело, чорнозем, ліс, дубовий гай, порічка, бузковий двір, галявина конвалій та інші.

Спробуємо пропустити свою уяву через призму аромату та навколишнього середовища. Це буде перша спроба взаємопроникнення візуальних та ольфакторних видів мистецтв».

Суть проекту полягає у наповненні вуличного простору міста творами мистецтва та налагодженні прямого контакту між художниками та глядачами для розвитку їх творчості та можливої співпраці. Для цього процес творчості робиться відкритим, художники на очах у глядачів малюють свої твори, а оцінюють їхню роботу самі ж глядачі – усі бажаючі жителі та гості міста різних вікових категорій.

При цьому сюжет, техніку, формат роботи художник обирає сам. Таким чином проводиться пленер на конкурсній основі і тут же робиться «миттєва» вулична виставка. Експозиція формується на розбірній каркасній конструкції.

Глядачі отримують можливість ознайомитися із технікою і стилістикою виконання тих чи інших творів, придбати або замовити картину в художника, а також долучитися до оцінювання робіт та визначення переможців. А художників це спонукає до розвитку власної творчості, вдосконалення майстерності і дає можливість ознайомитися зі смаками публіки.

Формат проекту визначений у відповідності до сучасного ритму життя великого міста, коли більшість людей не мають часу або можливості ходити по музеях і галереях. У такому випадку мистецтво долає галерейний простір і виходить на вулицю. 

Куратор проекту – Іван Білан – кандидат мистецтвознавства, викладач кафедри Історії і теорії мистецтва Львівської національної академії мистецтв. Команда: Соломія Якимів – дизайнер, керівник ГО «МО «Текстура»»; Іванна Назарійчук – дизайнер, секретар ГО «Молодь за зміни»; Кирило Білан – дизайнер, студент Львівської національної академії мистецтв; Віталій Несміх – відеооператор, Петро Чучман – фотограф. 

Представників ЗМІ запрошують приєднатись о 16.30, під час формування експозиції на нагородження переможців. Про це повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів