У Палаці мистецтв готують новий клімат для художників

13:10 4 липня 2018 р.

Фото до новини

До листопада цього року у Львівському палаці мистецтв має запрацювати опалення та система охолодження і вологості.

Про це сьогодні, 4 липня, під час прес-конференції на тему: «Перший Фестиваль дизайну вишиванки у Львівському палаці мистецтв», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив в.о. генерального директора Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк.

- Режим вологості та охолодження дуже важливі для забезпечення проведення виставок художниками, - каже він.

Також, за його словами, зараз відбуваються тендери на проведення певних внутрішніх ремонтів у будівлі.

Що стосується мистецької частини робити палацу, то очікують, що серпні у Палаці мистецтв буде виставка художників з Грузії . 

- Ми також скерували листи до всіх консульств, щоби вони підписали угоди з Палацом мистецтв і проводили виставки своїх художників, - говорить Юрій Візняк.  

Наразі у Львівському палаці мистецтв експонують виставки українських художників. Сьогодні, 4 липня, о 16.00 відкриють виставку художника та  мистецтвознавця Володимира Стасенка. 

- Ми дуже багато чого переоцінюємо через війну, яка зараз йде на сході України. Ми хочемо й мусимо зберігати нашу автентичність. Війна нас навчила гостріше відчувати сьогоднішній момент, відчувати скороминучість нашого життя та змусила переоцінити життєві цінності. Моя виставка і є розумінням цінності моменту, можливості отримання якихось справжніх почуттів, - запросив художник на свою виставку. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів