У Львові змонтували стелу Меморіалу пам’яті Героїв Небесної сотні

16:45 10 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Заступник директора комунального підприємства «Зелений Львів» розповів про хід будівництва Меморіалу пам’яті Героїв Небесної сотні.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в четвер, 10 січня: «Вже менше місяця залишилося до завершення основних робіт з будівництва Меморіалу пам’яті Героїв Небесної сотні. Станом на сьогодні роботи виконано на два мільйони гривень. Зокрема, готова стела, здійснюється її покриття спеціальним металом кортеном. Залито фундамент під оглядові майданчики та проводяться роботи з гравірування портретів Героїв Небесної Сотні на нержавіючій сталі».

Заступник директора комунального підприємства  «Зелений Львів» Андрій Шульський розповів: «Стела повністю збудована, зараз ми покриваємо її спеціальним металом кортеном, який привезли з-за кордону. Вартість робіт загалом становить 10 мільйонів 836 тисяч гривень. Весною будемо проводити роботи з благоустрою. Я думаю, десь до літа об’єкт буде виконаний на 100%»

«У цьому році також планується облаштування території перед стелою, замощення її бруківкою, облаштування трьох оглядових майданчиків, проведення водовідведення та освітлення. І весною буде проведено роботи з благоустрою території», – зазначив також Андрій Шульський.

«Проект, який буде реалізований, охоплює дві частини – пішохідний міст і площу зі стелою у сквері. Між пагорбами вздовж вулиці Кривоноса буде пішохідний міст із пандусом. Він буде виводити на терасу, яка зараз не експлуатується (з боку вулиці Замкової), де буде створено площу і стелу, присвячену Героям Небесної сотні. На місці майбутнього простору відкриваються гарні панорами на Львів», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів