У Львові затвердили програму співфінансування реставрації балконів

14:00 11 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

Виконавчий комітет ЛМР затвердив «Програму співфінансування реставрації балконів у будинках-памꞌятках архітектури».

Про це повідомили у Львівській міськраді, де також розповіли: «ЛМР напрацювала вже третю «Програму співфінансування реставраційних робіт у будинках-пам'ятках архітектури», яку сьогодні було затверджено рішенням виконавчого комітету. З 15 жовтня львів’яни можуть подавати заявки на реставрацію балконів. Фінансова частка мешканців становитиме 10 тисяч гривень за один балкон».

Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко зазначила: «Цю програму ми обговорювали з різними колами, з мешканцями, щоб зрозуміти, наскільки мешканці готові фінансово долучитися до реставрації балконів. Було визначено чітку фіксовану суму, яку власник балкону має заплатити безпосередньо виконавцю робіт, як аванс, – це 10 тисяч гривень. Решту суми вартості оплачує ЛМР».

«ЛМР бере на себе виготовлення проектно-кошторисної документації, експертизу цієї документації, проведення тендерної закупівлі, бо це буде тендерна закупівля, укладання договору з підрядником. Мешканець має звернутися в управління охорони історичного середовища і написати заяву відповідного зразка. Він має бути готовий до співфінансування, забезпечити виконавцю робіт доступ до електроенергії і має мати підписаний охоронний договір», – поінформувала також Лілія Онищенко.

Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР розповіла також: «Ми будемо брати лише ті балкони, які виходять на головний фасад у будинках-пам'ятках архітектури. Програму сьогодні схвалено рішенням виконавчого комітету, тому з 15 жовтня мешканці можуть подавати заявки. Заявки прийматимуть до 15 листопада. Сподіваюся, що до кінця року частину заявок ми опрацюємо, щоб з настанням теплої погоди наступного року розпочати роботи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів