У Львові запрацював новий дитячий осередок – «СмАрт-клуб»

17:55 31 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Мазуренко / прес-служба Львівської міської ради

Як повідомляє в понеділок прес-служба міської ради, у ньому змістовно проводитимуть дозвілля й відвідувати безкоштовні заняття в гуртку.

За інформацєю прес-служби міської ради, у Львові розпочинає діяльність новий дитячий осередок  ̶  «СмАрт-клуб». У ньому зможуть змістовно проводити дозвілля й відвідувати безкоштовні заняття в гуртку онад 50 дітей. 

Заклад відкрили Дитячі клуби Галицького району. Адреса «СмАрт-клубу»: вулиця вана Франка, 54.  

Вік дітей для занять у гуртку: молодша група (8 - 11  років), старша група (12 - 15 років). Дні занять – понеділок, середа, четвер (15.30 – 18.30 год.).

У 2013 році в приміщенні клубу за кошти міського бюджету проведено капітальний ремонт на суму 141 500 грн. А 31 березня в гуртку розпочала роботу студія макетування та дизайну.

У планах гуртка – створення об'ємних макетів та композицій, серед яких: львівські будинки, замки, машини, маски, книги. Мета студії макетування та дизайну: навчити дітей самостійно створювати просторові моделі, розвивати логічне мислення, конструкторські здібності, моторику дрібних м’язів, виховати естетичний смак, терпіння, необхідність доведення розпочатої справи до завершення.

Міський голова Львова. Андрій Садовий зазначив із цього приводу: «Львів чи не єдине місто в Україні, де залишились дитячі клуби. В більшості міст їх позакривали, або перепрофілювали – це не правильно. Коли дитина з раннього віку розвивається естетично, вона зовсім по-іншому бачить світ. Коли є естетичне виховання, коли є моживість гармонійно бачити світ, тоді краще сприймається наука та освіта. Добре читати, або добре знати математику – це не є головне, головне – бути людиною, гармонійно любити цей світ. Я дуже гордий, що у нас в місті такі клуби збережені і ми не просто їх утримуємо, ми відкриваємо нові. Цей клуб не працював дуже давно, але в цьому році ми змогли його відкрити і дітки зможуть займатись тут щодня», - 

Довідка прес-служби міської ради:

Установи дитячо-юнацьких та молодіжних клубів Львова у 2013 році було профінансовано на суму 3 541 562 грн. У 2013 р. Дитячі клуби Львова відкрили 10 нових гуртків, в яких мали особливу потребу львівські діти, серед них: англійська мова, оздоровча гімнастика, сучасне декоративне мистецтво, дзюдо, технічний, та ін.

У 2013 році УДЮМКи об’єдналися під єдиним брендом – «Дитячі клуби Львова». Зображення, на якому троє усміхнених діток поміж п’яти веж Львова, стало символом-логотипом дитячих клубів нашого міста. 

Загалом мережа УДЮМК має 65 приміщень: 33 задіяно власними ресурсами Дитячих клубів, 18 використовується спільно з ГО, два – на ремонті, й 12 є зачиненими, оскільки потребують капітального ремонту. Також для організації гурткової роботи УДЮМК використовують 4 приміщення загальноосвітніх закладів міста Львова – 2 спортзали, 1 актовий зал, 1 шкільний клас.

У Галицькому районі працює сім клубів з десятьма гуртками: англійська мова, малювання, макетування, два танцювальні, бокс, карате, електроніка, музична грамота, рукоділля. Загалом Дитячі клуби Галицького району відвідують понад 350 дітей. 

Більше інформації про гуртки і клуби Галицького району – за номером телефону 261-68-48. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів