У Львові влаштували з нагоди Дня міста велопроменад (відео, оновлено)

17:32 3 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук / «День»

Учасники святкового велопробігу вбралися у ретрокостюми, створивши образи 1940-х років.

«У Львові провели велозаїзд «Батяри на роверах». Це перший львівський ретро-заїзд, який присвячений львівській батярській міській культурі початку ХХ ст. Велопроменад «Батяри на роверах» об’єднав людей, які цінують стиль та міські велосипеди. Кінець заїзду був у парку Франка, де батяри могли випити чаю, поспілкуватись, погрітись. Також журі обирали найкращий чоловічий та жіночий батярський образ. Після цього усіх вчили танцювати лінді-хоп та соло-джаз» – повідомило сьогодні, 3 травня, «Громадське телебачення». Раніше київська газета «День» розповіла:

«У Львові відбувся ретровелопробіг. Захід перебігав у рамках Дня батяра й зібрав кількадесят учасників, вбраних в одяг своїх прабабусь та прадідусів, і мав назву «Батяри на роверах». Серед роверів також траплялися раритети.

Охочі до такої велопрогулянки у стилі ретро зібралися на площі Музейній, звідки рушили центральної частиною міста. Попри сльотаву і доволі прохолодну погоду, подивитися на дійство прийшли чимало львів’ян.

Один з організаторів Дня батяра у Львові Андрій Сидор пояснив: «Хочемо показати, що батярство – це і минуле, і сучасний тренд, відповідно – можливість для креативних, модних людей проявити себе.Є думка, що батяри – це якісь кримінальні люди. Ні. Це, радше, гульвіси, веселуни. Такими ж усміхненими та радісними є і сучасні батяри на роверах».

З центру міста, зробивши фото на згадку, батяри поїхали бавитися до парку «Погулянка» – саме там, кажуть львовознавці, і виникло понад сто років батярство. Про це повідомила

Ще раніше «Телеканал новин «24» повідомив:

«Цими днями місто Львів святкує свої уродини – 759 років. В рамках святкувань влаштували велопроменад. Хлопці і дівчата на ретровелосипедах, в одязі міжвоєнного періоду каталися містом.

На велопробіг учасники вбралися у ретрокостюми та створили собі образи 1940-х років. Дівчата з зачисками тих часів, хлопці – з підкрученими вусами. Деякі панянки на велопробіг одягли спідниця. Кажуть, – колись так їздили їхні бабусі і було зручно.

Мета цього велопробігу – не лише показати усім, як батярували та як виглядала молодь у Львові у міжвоєнний час, а й привернути увагу до велоспорту. Роверисти їздили містом впродовж двох годин».

Подробиці – у відеосюжеті «Телеканалу новин «24»:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів