У Львові відреставрували торік шість пам’яток архітектури

11:15 5 лютого 2019 р.

Будинок №2 на вулиці Винниченка

Будинок №2 на вулиці Винниченка
Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові будуть продовжені цього року реставраційні роботи в трьох історичних будівлях.

У прес-службі Львівської міськради повідомили у вівторок, 5 лютого: «У 2018 році проводилися реставраційні роботи в дев’ятьох історичних будинках. У трьох будинках роботи будуть продовжені цього року, а в шістьох реставрація завершена. Серед завершених об’єктів – будинок №2 на вулиці Винниченка, у якому мешкав Євген Петрушевич».

Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко зазначила: «На замовлення управління охорони історичного середовища у 2017 році було розроблено проектно-кошторисну документацію «Ремонтно-реставраційні роботи фасаду будинку – пам'ятки архітектури на вулиці Винниченка, 2» на суму 24,2 тисячі гривень. Відповідно, у 2018 році на замовлення нашого управління було розпочато ремонтно-реставраційні роботи фасаду. Вартість будівельних робіт становила 666 тисяч 934 гривень. Виконавець робіт – ТзОВ «Еталон-Ком». Роботи завершили».

«У 2017 році на замовлення Личаківської районної адміністрації було проведено ремонт даху будинку №2 на вулиці Винниченка. Цей будинок багатий декором, багатий ліпниною і має дуже гарну балконну решітку. Євген Петрушевич жив тут з 1892 року до 1896-го», – поінформувала також Лілія Онищенко.

«Загалом у 2018 році проводилися реставраційні роботи (ремонт даху і фасадів) у дев’ятьох будинках – пам’ятках архітектури. Зокрема, №34 на вулиці Краківській (роботи завершено), №26 на вулиці Листопадового Чину (роботи завершено), №9 на вулиці Підвальній (роботи тривають), №5 на вулиці Грушевського (роботи завершено), №2 на вулиці Винниченка (роботи завершено), №11 на вулиці Саксаганського (роботи тривають), №4 на вулиці Шевченка (роботи завершено), №5 на площі Генерала Григоренка (роботи завершено), №6/7 на площі Міцкевича, (роботи тривають). У 2019 році ремонтно-реставраційні роботи заплановано провести у будинках №11 на проспекті Свободи, №56 на вулиці Хмельницького й №43 на вулиці Івана Франка», – повідомили в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів