У Львові відновлюють роботу всі заклади культури

18:42 17 липня 2020 р.

Фото до новини

Відсьогодні у Львові можуть працювати всі заклади культури, зокрема — галереї, музеї, театри, кінотеатри тощо. Таке рішення прийняла міська комісія з питань ТЕБ і НС.

Про це Щоденний Львів повідомили у пресслужбі ЛМР.

Як прокоментував заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, до роботи цих закладів у час карантину є низка вимог, зокрема — щодо кількості відвідувачів, особистої гігієни та безпеки.

«Заклади культури відновлюють роботу згідно з протоколом. Тобто наповненість — не більш ніж 50%, також — не більше 1 людини на 5 кв м. Звичайно, є вимоги щодо безпеки: санітайзери, скринінг, провітрювання та дезінфекція приміщень. Усі працівники — в масках, проходять додатковий скринінг. Крісла мають бути промарковані - де можна і не можна сідати», — зазначив він.

За словами Андрія Москаленка, йдеться про всі заклади культури — галереї, музеї, театри, кінотеатри, Органний зал тощо. «Підставою для цього стали кілька рішень, зокрема, — постанова Кабміну № 392, рішення обласної комісії, яке визначає, що заклади культури можуть працювати, а також перевірки, які відбувались минулого тижня в закладах культури і ще раз засвідчили, що вони готові до відкриття», — додав заступник мера.

Нагадаємо, за вчорашню добу лабораторні центри провели 783 ПЛР-тести, відтак, 132 — позитивні. Серед них львів'ян — 64.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів