У Львові відкриють сучасну медіатеку

10:15 21 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У приміщенні колишнього кінотеатру «Арлекіно» незабаром відкриють сучасну медіатеку.

Про це повідомили у вівторок, 21 січня, у Львівській міськраді, де також уточнили, що в Залізничному районі Львова відкриється довгоочікувана оновлена бібліотека-філія №17 ЦБС для дорослих на вулиці Городоцьквй (№285), яка стане великим культурним хабом для цілого району. Процес переосмислення почався ще в кінці 2016 року з обговорень ідей з громадою, урбаністами та лідерами думок.

Упродовж двох тижнів активісти разом з Інститутом міста працювали над концепцією розвитку нового простору. Зокрема, серед мешканців району було проведено соціологічне опитування (вибірка 60 людей, серед яких відвідувачі бібліотеки та мешканці району), у результаті якого усі опитані одноголосно проголосували за те, щоб тут залишилася бібліотека. 80% хочуть, щоб тут було приміщення, де можна провести презентації чи творчі зустрічі, 30% проголосували за кімнату для дітей — місце, де з дітьми займалися педагоги, а також по 12% отримали зона активного відпочинку та коворкінг.

У фінальному проекті бібліотека та кінотеатр об’єднуються, що дає можливості масштабувати діяльність сучасної бібліотеки у формат мульфункціонального простору, який має на меті задовільнити усі культурні потреби мешканців. Бібліотека міститиме великий коворкінг як для індивідуальної роботи так і роботи в групі, місце для проведення театральних та інших перформативних практик, облаштовані експозиційні зони, спеціальне обладнання для організації концертів, лекторіїв, зустрічей та кінопереглядів.

Окремі приміщення облаштують під кава-зону, ігрову-зону, IT-зону, антистрес-кімнату, майстерку. Простір буде максимально інклюзивним, комфортним і зручним.
Упродовж 2017-2019 років на цей об’єкт було витрачено 2 582 985 гривень. У міському бюджеті на 2020 рік передбачили 1,5 млн. гривень.

Як інформував «ЩЛ», 2020-й оголосили «Роком культури» у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів