У Львові відкрили виставку «Перша хвиля української еміграції до Канади»

11:00 18 листопада 2016 р.

В історичному архіві на площі Соборній провели «круглий стіл» за участі провідних дослідників української еміграції до Канади.

У прес-службі Львівської обласної державної адміністрації повідомили сьогодні, 18 листопада, що вчора в приміщенні Центрального дер¬жа¬в¬но¬го історичного архіву України у Львові на площі Со¬бор¬ній, 3 відбулося відкриття тематичної виставки «Перша хвиля української еміграції до Канади», приуроченої 125-річчю української еміграції до Канади. Участь у відкритті взяли заступник голови й керівник апарату облдержадміністрації Маріанна Вільшинська, директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Христина Береговська, а також Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Зокрема, Маріанна Вільшинська зазначила під час відкриття експозиції: «Виставка демонструє, що українська еміграція творила духовний ґрунт для наступних поселенців, свято плекаючи свої національні обереги для майбутньої Української держави, в яку вона твердо вірила і ця непохитна віра допомагала вижити. Праця емігрантів не пропала, а стала міцним підмурівком для подальшої розбудови національно-політичних, соціально-економічних і духовно-культурних підвалин української державності». 

Опісля відбулась презентація книги «Йосип Олеськів. Життя та діяльність» від авторів Романа Горака, Зіновія Яворівсього, Степана Качараби та Василя  Кучерука, а також провели «круглий стіл» за участі провідних дослідників української еміграції до Канади.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів