У Львові відкрили виставку «Оновлення»

18:00 22 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: risu.org.ua

У галереї сучасного та сакрального мистецтва «IconАrt» на вулиці Вірменській у Львові відкрили експозиція художниці Люби Яцків «Оновлення», яка триватиме до 30 червня.

Про це повідомили на порталі «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України», де також розповіли: «Авторка робіт стверджує, що динамічна пластика рисунку – це те, що надзвичайно зацікавлює її в іконописній естетиці. Ба більше, вона ніколи не знає, яким буде кінцевий результат».

Люба Яцків пояснила концепцію своєї експозиції: «Кожного художника веде ефект несподіванки. Ми не математики, ми художники. Це момент творчості, коли все відбувається в «живому» процесі». Передусім це є моє особисте оновлення. Кожна виставка – це нова сходинка, яка дає художнику реалізуватися, подумати. Кожна людина змінюється, особливо художник. Адже в процесі роботи на нього впливають багато чинників. Людина формується безперервно. В кожній роботі, яка представлена, є оновлення духовності, людства, створення чогось нового».

«Над своєю третьою виставкою художниця працювала майже рік. Загалом у своїх роботах Люба Яцків трактує іконографію «Створення світу», «Ноєвого ковчегу», «Святого пророка Давида», «Благовіщення», «Втечі в Єгипет», «Івана Предтечі – Ангела Пустелі», «Жон Мироносиць» як свідчення певних початкових етапів Священної історії. Загалом рисунок узагальнений, ритмічний і дуже розповідний», – поінформували також на порталі «РІСУ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів