У Львові відкрили виставку картин з приватної колекції

12:15 21 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У Культурно-мистецькому центрі Львівського палацу мистецтв відкрили виставку «Український живопис від 1930-х років до сьогодні» з приватної мистецької колекції Михайла Поживанова.

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Мистецька колекція Михайла Поживанова – це добірка знакових в українській образотворчості імен, починаючи від 1930-х років і до сьогодні. У колекції – імена й твори, які заслуговують на увагу поціновувачів мистецтва. З 2008 року, збірка безперервно поповнюється – на сьогодні вона налічує приблизно тисячу одиниць».

«Головними у колекції Михайла Поживанова – закарпатська та львівська мистецькі школи. У стратегії добору проглядається мета якомога ширше охопити доробок художників з усієї України – західних (Любомир Медвідь, Борис Буряк, Михайло Демцю, Петро Сипняк, Олег Мінько, Адальберт Ерделі, Микола Шимчук, Дмитро Стецько, Ігор Панейко, Володимир Патик), центральних (Іван Марчук, Анатолій Криволап, Сергій Гнойовий, Петро Бевза, Феодосій Гуменюк, Людмила Задорожна, Андрій Гуренко, Левко Воєдило, Олег Ясенєв, Микола Глущенко, Анатолій Мельник, Тетяна Яблонська, Сергій Шишко), східних (Віктор Ковтун, Олексій Поляков, Юрій Вінтаєв, Олександр Сердюк, Володимир Харакоз) і південних теренів (Альбін Гавдзинський, Сергій Савченко, Микола Прокопенко, Степан Яровий, Валентин Алтанець, Валентина Цвєткова)», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Добірка творів із колекції Михайла Поживанова презентує відкритість системного погляду приватного колекціонера на український мистецький процес», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів