У Львові урочисто відкрили виставку фотохудожника Василя Пилип'юка

16:00 19 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Національний музей імені Андрея Шептицького вперше надав свої площі фотохудожнику.

«Упродовж двох тижнів у Львові триватиме фотовиставка Василя Пилип'юка», – повідомили сьогодні, 19 серпня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Вчора, 18 серпня, о 17:00 у Національному музеї імені Андрея Шептицького на проспекті Свободи, 20 у Львові урочисто відкрили виставку робіт всесвітньо відомого фотомитця Василя Пилип'юка  «Україно, ти для мене диво!». Цю експозицію він присвятив 25-й річниці Незалежності України. Оглянути експозицію можна впродовж двох тижнів.

На виставці представлені роботи, які досі не експонувалися – портрети, етюдні знімки, пейзажі. Це зібрані праці за багаторічну кар’єру фотомитця – загалом сто фотокартин. Як зазначає Василь  Пилип’юк, це подарунок своїй державі до ювілею, «виношений душею і серцем».

Василь Пилип’юк зазначив: «Вперше національний музей віддає площі фотохудожнику – шість залів! Роботи надруковані на італійській тканині, в рамах, як картини. Це дуже недешево робити, треба викластися душею, всім своїм єством. Прийдуть багато художників, фотохудожників, людей, які слідкують за моєю творчість, які мають всі мої книги».

Василь Пилип’юк – видатний всесвітньо відомий фотомитець, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв України, професор Львівської національної академії мистецтв (ЛНАМ), художник Міжнародної федерації фотомистецтва (AFIAP)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів