У Львові відкрили виставку «Добрий лев» (відео)

16:58 26 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: gorod.cn.ua

У Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького на проспекті Свободи, 20 представлені 26 творів однієї з найвідоміших українських художниць, представниці «народного примітиву», лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Марії Примаченко та близько 15 творів скульптора Олега Пінчука на анімалістичну тематику.

Сьогодні у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького на проспекті Свободи, 20 відкрили виставку «Добрий лев» відомого українського скульптора Олега Пінчука та художниці Марії Примаченко. Міський голова Львова Андрій Садовий привітав скульптора на відкритті. На виставці представлені 26 творів однієї з найвідоміших українських художниць, представниці «народного примітиву», лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Марії Примаченко та близько 15 творів скульптора Олега Пінчука на анімалістичну тематику.

Міський голова Львова. Андрій Садовий зазначив із цього приводу: «Пан Олег – людина, яка вміє тримати слово. Ми з ним домовились, що усі хороші виставки він буде робити у Львові. Його твори унікальні, вони надихають. Насправді, коли я вперше побачив твори Марії Примаченко, я закохався одразу і оце мудре поєднання творів Олега Пінчука та Марії Примаченко - це дійсно щось унікальне та незвичне. Я втішений, що це у нас, у Львові»

Своєю чергою, .Олег Пінчук пояснив: «Я люблю Львів і тому моя ювілейна виставка проходить саме у тут, у місті, де я фактично провів своє дитинство». 

Скульптор розповів, що на виставці представлено його роботи з 1980-1990-х років, а також є і найновіші – 2015 року, зокрема – твір під назвою «Король І». Чимало робіт виконано під натхненням творчості Марії Приймаченко, української художниці, представниці «народного примітиву», лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Про це повідомили сьогодні, 26 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів