У Львові відкрили перший в Україні ринок вуличної їжі (відео)

17:20 15 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ольга Швед / «Газета по-українськи»

У критому приміщенні півсотні рестораторів, кулінарів та звичайних господинь пригощатимуть своєю їжею туристів та львів'ян.


Відео: tvzikua

15 листопада під Музеєм зброї «Арсенал» у центрі Львова відкрили перший в Україні ринок вуличної їжі. У критому приміщенні півсотні рестораторів, кулінарів та звичайних господинь пригощатимуть своєю їжею туристів та львів'ян.

Це перший подібний гастрономічний проект в Україні. Тут можна не лише продаватимуть вуличну їжу, а й зробити старт для нового бізнесу.

За задумом організаторів ринок вуличної їжі у Львові буде постійним. Вночі ринок перетворюватиметься на найбільший нічний клуб Львова, який вміщатиме близько 600 відвідувачі.

«Всі знають про барселонську Бокерію, чи лондонський Боро Маркет. Тепер на цій гастрономічний мапі з'явиться Львів. Зараз із нами співпрацює близько 40 партнерів зі Львова та інших міст – представлена різноманітна їжа, напої, фермерські продукти, алкогольні напої і багато різного. В одному міці зібрано майже все», – каже бізнес-консультант проекту Аврора Огородник.

Кожен із учасників намагається представити яскраво свою їжу і продукцію. На відкритті безкоштовно пригощають вином та сирами, наливають настоянки та каву. Львів'янин Геннадії каже, що чаклує над алхімічними настоянками.

«Бачите колби з кольоровими рідинами – тут варимо гнотівку, канфіну, А-95 і бензинівка», – розповідає. Можна спробувати настоянку за 15 гривень.

Чорноморські мушлі або мідії у вершках зі спеціями продають за 60 гривень. Порції вистачає на двох.

Креветки – за 25 гривень. Ресторатори із сусіднього лотка пропонують спробувати крабів, рибу та середземноморських мушель за ціною від 69 гривень.

Бургери чорного кольору із екстрактом каракатиці та крабовим м'ясом продають за 69 гривень. Закарпатські равлики особливо користуються попитом у туристів. Кулінарний проект «Гоголь ту гоу» пригощає кольоровими варениками: зелені – з картоплею, оранжеві – з капустою, бурячкові – з сиром, чорні – лососем , коричневі ничинені гречкою та м'ясом.

Ринок під Арсеналом працюватиме щодня, окрім понеділка, з 9:00 до 19:00. Про це повідомляється в суботу в публікації Ольги Швед «Закарпатські равлики, чорні бургери та алхімічні настоянки: у Львові відкрили найбільший ринок вуличної їжі» в київській «Газеті по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів