У Львові відбулася «Хода звіздарів»

14:30 8 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У середу, 8 січня, в рамках XV Різдвяного фестивалю «Спалах Різдвяної Звізди» центром Львова крокувала «Хода звіздарів».

Про це повідомили у Львівській міськраді, де також розповіли, колядників та звіздарів традиційно зустрів на площі Ринок міський голова Львова Андрій Садовий. Перед початком дійства хвилиною мовчання вшанували загиблих в авіакатастрофі, яка сталась сьогодні.

Традиційно, святкова колона сформувалась біля Храму Пресвятої Євхаристії, опісля благословення отця, пройшла вулицею Ставропігійською до шопки на площі Ринок. Біля Ратуші колядників зустрів та пригостив пампушками міський голова Львова Андрій Садовий.

Після спільної коляди на Ринку, звіздарі пройшли центром міста до площі біля ялинки. Власне, на сцені біля ялинки відбулось представлення Головної звізди «Яворівська», церемонія посвяти у звіздарі, пролунала спільна коляда звіздарів. Опісля свої колядки для гостей та мешканців міста виконали різні гурти зі Львова.

Фестиваль «Спалах різдвяної звізди», ідея якого народилась і була втілена співробітниками Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького, став одним із видовищних та яскравих різдвяних заходів Львова. Виготовляти звізди, долучатися до «Ходи звіздарів» стало доброю традицією міста.

Щороку нові зірки поповнюють зіркову колекцію, спалахуючи новим змістом, новими ідеями. Головним символом цьогорічного фестивалю є Яворівська звізда, звізда регіону, який відзначається самобутнім та яскравим колоритом народного мистецтва.

Створив цьогорічну звізду народний майстер декоративно-прикладного мистецтва України, художник, різьбяр Василь Яремин. Справжньою окрасою ходи звіздарів стали малі колядницькі звізди, які були виготовлені на майстер-класах у Народному домі  Дублян та в Дублянській школі імені Героя України Анатолія Жаловаги.

Як інформував «Щоденний Львів», у міськраді оприлюднили програму різдвяних святкувань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів