У Львові відбудеться фестиваль «Дні українського кіно»

09:30 4 грудня 2018 р.

Кінотеатр «Коперник»

Кінотеатр «Коперник»
Фото: afisha.lviv.ua

13-16 грудня у Львові триватиме фестиваль «Дні українського кіно», у межах якого можна буде не лише переглянути вітчизняні фільми, а й зануритися у процес кіновиробництва під час кінозустрічей.

Слоган фестивалю «Дні українського кіно» – «Наближення», бо його програма фокусується на фільмах та питаннях, які турбують українську кіноспільноту та глядачів та відзеркалюють сучасну реальність. Відкриватиме фестиваль тематична підбірка найактуальніших короткометражних робіт українських режисерів та режисерок.

В інші дні глядачам покажуть п’ять стрічок, кожна з яких по-своєму є знаковою для українського кінематографу. Серед них – перший український фільм-фентезі «Сторожова застава», житейська комедія «Припутні», документальна стрічка «Українські шерифи», військова драма «Кіборги» та один із найбільших копродукційних кінопроектів – «Коли падають дерева».

Особливістю кінопоказів стануть живі обговорення та дискусії з авторами, аудиторією та експертами на теми, які вони піднімають у своїх роботах. Особисто стрічки представлять режисери Роман Бондарчук, який власне у 2016 був номінований на «Оскар» зі стрічкою «Українські шерифи», Аркадій Непиталюк, Марися Нікітюк та інші.

У рамках індустріальної частини фестивалю – Львівських кіно зустрічей –можна буде почути на профільних презентаціях акторку Дарію Аверченко та продюсера Ігоря Савиченко. Родзинкою платформи стануть презентації іноземних колег Міліци Боґаніч (Сербська кінокомісія), а також Наталії Води (Краківське фестивальне бюро та Краківська кінокомісія).

Вхід на усі події фестивалю вільний. Кінопокази фестивалю відбуватимуться у кінотеатрі «Коперник» на вулиці Коперника, а індустріальна платформа у Етнографічному музеї на проспекті Свободи.

Фестиваль «Дні українського кіно» організують мистецька формація «Wiz-Art» та «Lviv Film Commission» за підтримки Львівської міської ради та Держкіно України. Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів