У Львові урочисто встановлять Дідуха

10:28 6 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У понеділок, 6 січня, у Львові відбудеться винесення та встановлення Різдвяного Дідуха.

Про це повідомили у Львівській міськраді, де також розповіли, що Дідуха традиційно розмістять на площі Яворського. Але спершу, о 12.00 у фойє Ратуші зберуться очільник Львова Андрій Садовий, депутати, львів’яни та гості міста.

Опісля, біля шопки колядуватимуть, сформують колону та вирушать із маленькими дідухами до місця встановлення великого Дідуха – на площу Яворського. Маршрут колони пролягатиме площею Ринок, а також вулицями Беринди і Театральною.  На площі Яворського Для львів’ян та гостей міста виступлять творчі колективи – зразковий дитячий фольклорний ансамбль пісні «Джерельце» при Будинку вчителя, хор «Гомін» та ансамбль «Горгани».

Як повідомляють у міському управлінні культури, Дідух висотою понад три метри прикрасили різнобарвними стрічками майстри Шевченківського гаю на чолі із майстром Миколою Городником. Конструкція, на якій стоїть Дідух, — минулорічна.

Як інформував «Щоденний Львів», у зв'язку з проведенням святкових заходів у центрі міста, 6 січня будуть частково змінені схеми руху трамваїв №1 та №2.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів