У Львові урочисто відкрили «головну ялинку міста» (відео)

19:51 19 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Мазуренко

Новорічно-різдвяну красуню прикрасили сотнями символів України та Євросоюзу та іграшок ручної роботи.


Відео: Vgolos

Сьогодні, 19 грудня, поруч зі Львівським національним академічним театром опери і балету імені Соломії Крушельницької відбулося урочисте відкриття «центральної» різдвяної й новорічної ялинки міста, на якій цьогоріч – близько 850 іграшок та прикрас і 40 нових синьо-жовтих світильників. Привезли зі селища міського типу Східниця, а коштувало 18-метрове дерево 2,7 тисячі гривень

«Центральна ялинка Львова», прикрашена українськими гербами та тризубами, а також трьома сотнями символів Євросоюзу – зірками – й такою ж кількістю дерев’яних іграшок яворівських майстрів та двома з половиною сотнями іграшок ручної роботи учнів художньої школи імені Олекси Новаківського. Урочистого відкриваючи із вихованцями школи-інтернату №2 новорічно-різдвяну красуню разом, міський голова Львова Андрій Садовий зокрема сказав:

«Рік був важкий, але ми завжди чекаємо свято Святого Миколая, тому що Миколай любить нас. Після свята Миколая є Різдво, а це – одне з найулюбленіших свят для всіх українців.

Цього року ялинка є особливою – це євроялинка, яка буде нас наближувати до європейських цінностей, яка буде нашою національною ялинкою. Ялинка завжди була символом добра та світла.

Також хочу подякувати компанії «Рошен», яка погодилась цього року підтримати нашу «євроялинку». У Львові всі діти чемні і тому вони мають мати хорошу ялинку, яка цього року прикрашена нашою українською символікою та символікою Євросоюзу

 За наступних три тижні символіки додасться дуже багато. Тут будуть як національна символіка, так і наші традиційні новорічні іграшки, іграшки, зроблені дітьми вручну. 

Діти будуть доприкрашати ялинку, будемо раді цікавим ідеям. Ялинка належить усім дітям міста Львова, ніхто не має на неї монополію, тільки діти».

Про це повідомляє сьогодні, 19 грудня, прес-служба міської ради.

Як інформував «ЩЛ», у День святого Миколая у Львові розпочинають зимові свята.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів