У Львові – третій день фестивалю сучасної драматургії

19:01 23 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: day.kiev.ua

У рамках цієї імпрези – Конкурс україномовних п’єс «Драма.UA», мета якого – пошук молодих талановитих авторів та просування актуальної української драми на театральні сцени й до літературних видань.

Київська газета «День» реагує сьогодні, 23 листопада, на цю імпрезу публікацією Тетяна Козирєвої «У Львові триває фестиваль сучасної драматургії «Драма.UA»:

«І це вже четвертий такий захід у місті Лева. Нагадаємо, що фестиваль сучасної драматургії «Драма.UA» відбувається у Львові з 2010 року.

Відтоді щороку глядачі мають можливість  разом із відомими драматургами, режисерами, акторами та критиками стати безпосередніми учасниками процесу створення й обговорення найновішої драматургії, крім того – взяти участь у майстер-класах, круглих столах та дискусіях. За задумом організаторів, фестиваль має створити простір для розвитку та популяризації сучасної української драматургії, познайомити глядачів з роботами молодих українських та європейських авторів, сприяти комунікації драматургів з театрами заради створення нових спільних проектів.

У межах фестивалю відбувається й Конкурс україномовних п’єс «Драма.UA», мета якого – пошук молодих талановитих авторів та просування актуальної української драми на театральні сцени й до літературних видань. Роботи учасників та переможців конкурсу публікують у профільних виданнях, презентують у формі сценічних читань, покладають в основу театральних постановок.

Цьогорічний, четвертий, фестиваль «Драма. UA» стартував 21 листопада і триватиме чотири дні, упродовж яких представлять сім вистав у постановці театральних колективів із України, Німеччини, Польщі, Чехії та Росії (зокрема, Futur з Кельна, Ad Spektatores із Вроцлава, драматичний театр ім. Єжи Шанявського з Валбжиха, Feste з Брна, Studio 12 з Братислави, Центр сучасної драматургії з Єкатеринбурга). Ще у програмі – сценічні читання нової української драми, а також перекладів світової драматургії, серія майстер-класів для режисерів, драматургів, завідувачів літературної частиною, критиків, театральних кураторів та менеджерів.

Особливість «Драми.UA»-2013 – резиденції драматургів і режисерів, а також соціальні програми для нетеатральної публіки та жителів… львівських околиць. Передбачена у рамках фестивалю й окрема дитяча програма – «Мала драма», складена з показів робіт театральної студії та драматургічної майстерні для дітей і підлітків».

«ЩЛ» анонсував цей форум публікацією «Сьогодні у Львові розпочинається IV Фестиваль сучасної драматургії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів