У Львові створили найбільший портрет Івана Франка (+відео)

14:00 28 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

Скульптори створили шість скульптур висотою чотири метри кожна, які пересуваються. Склавши ці шість модульних скульптурних блоків разом, утворилася одна велика скульптура – найбільший у світі монументальний портрет Івана Франка.

«27 серпня, в рамках святкових заходів з нагоди 160-ї річниці від дня народження Івана Франка на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулися урочистості та презентовано проект «Franko Sculpture Symposium», – повідомили в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка передав вітальні слова з нагоди 160-ї річниці від дня народження Івана Франка від Президента України Петра Порошенка. На святкування на Львівщину цього дня завітав і міністр культури України Євген Нищук.

Під час урочистостей до громади нашого краю звернувся голова ЛОДА Олег Синютка: «Ми живемо на благодатній землі, ми є улюбленими в Бога людьми, бо наша земля, яка народила світові Митрополита Андрея Шептицького, яка подарувала світові Михайла Грушевського, особливим діамантом вписала в історію не тільки України, а й усього світу – Івана Франка. Іван Франко є для нас по-особливому дорогим: для діточок це – «Лис Микита», для закоханих – «Зів’яле листя», а передусім Іван Франко – це людина, яка в тяжкій історії відстояла українську ідентичність, людина, яка подарувала світові українську геніальність, людина, якою ми гордимося».

Окрім того, очільник області вручив нагороди працівникам культури та мистецтва, науковцям. Участь у мистецькому дійстві взяли: Академічний симфонічний оркестр Львівської обласної філармонії, модерн-балет «Життя», актори Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької, хорова капела «Дударик».

Цього вечора було презентовано проект »Franko Sculpture Symposium» – симпозіум сучасної монументальної скульптури з пінополістиролу, присвячений 160-річчю від дня народження Івана Франка і 70-річчя заснування Львівської національної академії мистецтв. Ця мистецька подія покликана у некласичний спосіб відзначити річницю Великого поета.

Зокрема, скульптори створили шість скульптур висотою чотири метри кожна, які пересуваються. Склавши ці шість модульних скульптурних блоків разом, утворилася одна велика скульптура – найбільший у світі монументальний портрет Івана Франка».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів