У Львові стартував ювілейний ХХ Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти»

10:57 27 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук / «День»

Фестиваль триватиме до 12 жовтня, у його програмі – двадцять подій, які охоплюють чи не всю палітру сучасної музики: від класики ХХ століття до останніх експериментів у творчості українських та зарубіжних композиторів молодого покоління.

ХХ Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти» розпочався у Львові вечором камерних опер, присвячених світлої пам'яті композитора Віталія Губаренка та професора Львівської музичної академії ім. Миколи Лисенка, соліста львівської Опери Ігоря Кушплера. У програмі – моноопера «Листи кохання» за новелою Анрі Барбюса «Ніжність», написана Губаренком 1971 року, яка стала найпопулярнішим твором композитора, що його виконували на сценах не лише України – світу, та камерна опера американського композитора італійського походження Джанкарло Менотті «Телефон». У концерті взяли участь Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, Анна Носова та учні професора Кушплера Анна Шумаріна та Руслан Скоролітній.

«Контрасти»-ХХ триватимуть до 12 жовтня. У програмі фестивалю – двадцять подій, які охоплюють чи не всю палітру сучасної музики: від класики ХХ ст. до останніх експериментів у творчості українських та зарубіжних композиторів молодого покоління, від творчих зустрічей з відомими композиторами до лекцій про музику та презентацій новинок європейського книговидання і різних журналів, присвячених актуальним тенденціям у музиці, від традиційних концертів до театральних постановок.

Гості фестивалю – світової слави композитор Гія Канчелі, також композитори з Польщі, Болгарії, Білорусі, Чехії, Росії та України, відомі диригенти та цікаві виконавці. Про це повідомила львівський кореспондент київської газети «День» Тетяна Козирєва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів