У Львові стартував шостий Різдвяний Ярмарок (відео, оновлено)

19:36 13 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Євген Кравс / «День»

Як повідомили в суботу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, шостий Різдвяний Ярмарок відкрили «Львівським празником на Андрія».


Відео: tvzikua

У прес-службі міської ради повідомили в суботу «Щоденному Львову», що сьогодні, 13 грудня, стартував шостий Різдвяний Ярмарок. У повідомленні також конкретизують:

«Для мешканців та гостей міста підготували спеціальну програму – «Львівський празник на Андрія». Традиційно, на сцені Ярмарку мер Львова, директор ТОВ «Львівські Ярмарки» та гість мер Чернівців викарбували монети.  Також на Ярмарку збирали кошти на лікування військових із зони АТО.

У прес-службі міської ради також цитують директора «Львівських Ярмарків» Ігор Фіняк, який зазначив: «Ми вже вшосте відкриваємо Різдвяний Ярмарок. Це стало традицією для нашого міста – проводити ярмарки. Ми вирішили цього року надати перевагу підприємцям зі всієї України. В нас є підприємці практично з кожної області, є навіть зі Слов`янська, з Криму. Усім учасникам гарного настрою і вдалих покупок».

Цього троку учасниками Ярмарку стали 150 підприємців. Вперше свою унікальну кухню на Ярмарку представляють кримські татари.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий розповів: «В Україні дуже складна ситуація. Але ми дякуємо всім, хто приїжджає до Львова. Бо навіть купуючи сувеніри, частина цих коштів їде на забезпечення наших вояків, які сьогодні на фронті. Ми дякуємо за підтримку. Яка б не була складна ситуація в нашій країні, Різдво – це святе. Дуже багато українців приїжджає до Львова, щоб відчути теплоту, відчути себе у безпеці. Україна є дуже великою. Тут, на ярмарку, ми бачимо дуже багато продукції, яка виробляється по всій Україні». У програмі «Львівського празника на Андрія» – виступи етно-гуртів, народні забави, частування, тощо». 

Своєю чергою, міський голова Чернівців Олексій Каспрук зазначив: «Для мене дуже велика честь у цей день від імені чернівчан привітати вас з відкриттям Різдвяного Ярмарку. Наближаються свята – світлі, затишні, родинні. Але, на жаль, не усі сім`ї зможуть зустріти їх у повному складі. Сьогодні багато львів’ян і чернівчан пліч-о-пліч захищають наш спокій, нашу державність. Я переконаний, що за різдвяним столом ми будемо молитись і вірити, що в новому році в Україні буде мир».

Різдвяний Ярмарок працюватиме до 19 січня».

Своєю чергою, львівський кореспондент київської газети «День» Тетяна Козирєва розповіла сьогодні, 13 грудня, в повідомленні «У Львові відкрили різдвяний ярмарок»:

«Ярмарок давно вже став гарною традицією для львів’ян і гостей міста, бо вперше відкрився 2009-го і відразу ж став епіцентром різдвяних святкувань у Львові. Нагадаємо, що ярмарок давно вже став гарною традицією для львів’ян і гостей міста, бо вперше відкрився 2009-го і відразу ж став епіцентром різдвяних святкувань у Львові.

У гарних дерев’яних хатинках, що їх до свят ставлять на проспекті Свободи (поблизу новорічної ялинки) та на площі Ринок, можна придбати  усякі-різні новорічно-різдвяні сувеніри, вироби з кераміки, лляні речі, авторські вироби з вовни, шкіри та дерева. Крім того, кожен охочий може скуштувати розмаїтих смаколиків, пампушків, меду, звичайно ж, зігрітися глінтвейном, вареничками, ковбасками та гарячим шоколадом.

Ярмарок працюватиме до 19 січня, на щодень – з 12.00 до 22.00, у вихідні – з 11.00 до 23.00. У шостому за ліком різдвяному заході, як повідомили «Дню» організатори, беруть участь півтори сотні підприємців з різних регіонів України.

Вперше національну кухню представляють кримські татари. Також в хатинці №5, що на площі Ринок, розпочала роботу «Крамничка добра», в якій продають вироби ручної роботи, а виторг передають на підтримку соціальної діяльності. Цьогоріч відкриття ярмарку збіглося з Андріївськими вечорницями».

Про це повідомляється в суботу на сайті газети «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів