У Львові стартував форум кількасот професійних медійників і понад 40 спікерів зі семи країн світу (відео)

19:28 13 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, тема ІІ Львівського медіафоруму – «Війна. Політика. Корупція. Медіа: гравець чи інструмент».


Відео: Львівська міська рада

У прес-службі міської ради зокрема повідомили сьогодні, 13 листопада, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 13 листопада, на «Арені Львів» стартував ІІ Львівський медіафорум. У медіафорумі беруть участь декілька сотень учасників та понад 40 спікерів – професійних медійників із 7 країн світу (Україна, США, Данія, Польща, Росія, Німеччина, Білорусь).

Учасників медіафоруму привітав міський голова Львова Андрій Садовий. Зокрема він зазначив:

«Для нас велика честь, коли так багато мудрих талановитих людей приїжджає для великої спільної праці. Ми живемо в особливий час й історики однозначно запишуть цей час нашого життя як українсько-російська війна. Мене часто запитують, коли ця війна закінчиться? Війни не закінчуються, вони або виграються, або програються. Ми хочемо, щоб ця війна була виграна, незважаючи на ту нефаховість, яку ми бачимо, але ми бачимо і героїзм, і відвагу. 

Це, звичайно, багато залежить і від українських політиків. За роки незалежності в парламенті перший раз маємо дуже активну меншість. Це люди, які голим нервом відчувають справедливість. Ці люди пройшли дуже складні випробування останніх часів. Я на цих політиків маю дуже велику надію. Тому що, власне, ця активна меншість може заставити дуже велику, часто інертну, більшість рухатися в правильному напрямку.

Нам бракує відповідальності. Відповідальності не тільки урядників, чиновників, політиків, а й відповідальності представників медіа. У 60-70-ті рр. ми бачили дуже яскравих політиків в історії людства – президенти країн, прем’єри. Часи змінилися і сьогодні дуже часто це є представники транснаціональних компаній, часто журналісти і медіа – це теж елементи транснаціональних компаній. І не завжди справедливість є домінантною. Я б дуже хотів, щоб сьогодні такі слова як «честь», «благородство» – вони мали наповнення. Щоб журналісти не тільки інформували, а якщо й інформують, щоб завжди мали сміливість брати і другу, і третю позицію. І щоб займалися просвітництвом.

Я хочу побажати всім доброї хорошої праці. Щоб на цьому форумі ви народили  геніальні прекрасні думки, і щоб цей локомотив мав нову і нову динаміку».

Тема ІІ Львівського медіафоруму: «Війна. Політика. Корупція. Медіа: гравець чи інструмент». Організатори: ГО «Львівський медіафорум»; Школа журналістики Українського католицького університету. Партнери Львівського медіафоруму 2014: проект виконується за підтримки представництва ЄС в Україні; «MYMEDIA»; Міжнародний фонд «Відродження», Посольство США в Україні, Медіапартнери: «Телекритика», «Медіабізнес». Деталі – на lvivmediaforum.com».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів